View all accommodations

Avtokamp Strunjan

Kamp Strunjan se razprostira v idiličnem okolju Strunjanskega zaliva nedaleč od Pirana in Portoroža. Strunjanski park ponuja svojim obiskovalcem na vsakem koraku obilo možnosti za preživljanje nepozabnih počitnic.

V 200 m oddaljeni laguni so opuščene manjše soline, pomembne za naravoslovce, saj je tu moč najti značilne rastline in živali, prilagojene na življenjske razmere mešane slane in sladke vode.

V kampu je prostora za približno 150 počitniških prikolic in avtodomov ter v zgornjem delu kampa 50 prostorov za šotore, ki pa žal ležijo tik ob glavni cesti. V kamp so na delu pri recepciji uredili tudi brezplačen brezžičen dostop do interneta.

Bližina morja ponuja poleg kopanja tudi možnost za različne vodne športe, bližina istoimenskega naravnega zdravilišča, pa bazene, savne, fitnes, igrišča za tenis, odbojko na mivki, košarko, mini golf itd. V okolici so številne možnosti za sprehode in kolesarjenje po poteh nekdanje železnice.

Na krajše raziskovanje se lahko odpravite skozi strunjansko dolino v tunela, skozi katera je v preteklosti šla »Parenzana« – znamenita železniška proga, ki je povezovala Trst in Poreč. Na eni strani je tunel, ki vas pripelje v osrčje Portoroža, drugi pa naravnost v Izolo.

 

vir: https://www.avtokampi.si/kampi/kamp-strunjan

Foto: http://www.amdpiran-drustvo.si/index.php?page=static&item=46