Načrtuj obisk

Krajinski park Strunjan sodi med manjše slovenske parke, a njegovo raznolikost prekaša le redkokateri izmed njih. Ti dve skrajnosti nudita polnovredno izkušnjo tako enodnevnim kot tudi večdnevnim obiskovalcem. Voden ogled parka vam bo v kratkem času približal slovensko obalo in Istro, kdor pa želi park doživeti bolj poglobljeno, bo tudi po tednu ali dveh obiskovanja še ugotavljal, da se je za dobro poznavanje tega naravnega okolja ter dokazov človeške zgodovine in kulture v njem potrebno vračati.

Park si lahko ogledate samostojno ali z vodnikom, s tem da so vodeni ogledi mogoči le ob predhodni in pravočasni rezervaciji.

Voden ogled parka

Park si je mogoče ogledati tudi z vodnikom, individualno ali v skupini. Vodeni ogled je potrebno pravočasno rezervirati, namenjen pa je obiskovalcem, ki poleg sprehoda po parku želijo izvedeti kaj več o naravnih in kulturnih posebnostih Krajinskega parka Strunjan.

Center za obiskovalce

V centru za obiskovalce je na ogled razstava o Krajinskem parku Strunjan z naslovom Park morja. V okviru razstave si lahko ogledate tudi film o Krajinskem parku Strunjan.