Rezervacija vodenega ogleda

 • November 2022

  Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
  7 8 9 10 11 12 13
  14 15 16 17 18 19 20
  21 22 23 24 25 26 27
  28 29 30

  29 November, 2022

  30 November, 2022

 • Dobro je vedeti...

  V primeru plačila z gotovino pripravite točen znesek. Spremljevalci imajo brezplačno.

  Če naš vodnik oceni, da ogled lahko ogrozi zdravje katerega od udeležencev, lahko vodenje kadarkoli prekine ali ogled v celoti odpove.

  V poletnih mesecih ne pozabite na plastenko vode ter zaščito pred soncem, v hladni polovici leta pa na primerna oblačila in obutev.

  V kolikor je možno vas naprošamo, da sanitarije uporabite pred prihodom na vodenje

  V primeru zamude sporočite na tel: +386 (0)8 205 1880

  V javnem Zavodu Krajinski park Strunjan se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki in spoštujemo vašo zasebnost. Osebne podatke obdelujemo skrbno v skladu s Splošno uredbo Evropske komisije o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), ki vam omogoča več nadzora nad uporabo lastnih osebnih podatkov ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Koristne informacije

Potek ogleda

Ogled zaključimo na istem mestu, kjer smo ga pričeli.

Trajanje ogleda

 • 2 uri (sprehod po klifu in solinah ter okoli morske lagune z občasnimi postanki)
 • 1 ura (sprehod samo po klifu ali samo po solinah in okoli morske lagune z občasnimi postanki)

Obravnavana področja

Varstvo narave, botanika, zoologija, geologija, zgodovina in geografija. Če vas podrobneje zanima določena tematika, lahko izbirate med vodenji po botanični, geografski ali geološki.

*Opomba: Glede poteka poti in tematskih vodenj so možni tudi posebni dogovori.

Kako do zbirnega mesta?

Zbirno mesto je pri solinarski hiši (Center za obiskovalce) na strunjanskih solinah. Vodnik vas čaka na zbirnem mestu, v primeru zamude pa v prvem nadstropju solinarske hiše.

Če prihajate z avtomobilom, pustite vozilo na plačljivem parkirišču. V primeru prihoda z avtobusom, se pripeljite do začetka parkirišča in izstopite na pločnik. Nadaljujte 500 m peš ob morju do zbirnega mesta na solinah. Za čas trajanja vodenja morajo vozniki premestiti avtobus na 2 km oddaljeno parkirišče pri Belvederju pred gostišče Jasna in se ob dogovorjeni uri, ob zaključku vodenega ogleda, vrniti na zbirno mesto.

Opomba: V kolikor rezervirate 1 urno vodenje samo po klifu, je zbirno mesto na začetku parkirišča, kjer vas odloži avtobus. 

Več v navodilih za avtobusnega šoferja Navodila za voznike avtobusa.

V kolikor zamujate, morate to obvezno sporočiti vodniku na številko uprave parka (08/20 51 880).

Delovni listi

Delovni listi so brezplačni in na voljo s prehodnim naročilom ob rezervaciji vodenega ogleda.

Način plačila

Plačate lahko z naročilnico ali v gotovini na dan vodenega ogleda.

Oprema

Vremenu in letnemu času primerna oblačila, pohodniška obutev. V poletnih mesecih se priporoča kot dodatek pokrivalo in brezalkoholna pijača.

Opis vodenj

Vodnik skupino sprejme pri solinarski hiši (Center za obiskovalce) na strunjanskih solinah. Sledi razlaga na solinah o njihovem nastanku in tradicionalni pridelavi soli, ki se je ohranila do danes, ter o rastlinah in živalih, prilagojenih na slano okolje. Vodenje se zaključi z razlago morske lagune Stjuža ter z ogledom filma o parku v Centru za obiskovalce. 

V primeru  dvournega ogleda, vodnik skupino odpelje od solin v Naravni rezervat Strunjan po pešpoti ob robu Strunjanskega klifa, kjer ji predstavi značilnosti flišnega klifa, njegovo rastlinstvo, naravno obalo in raznolikost združb na različnih tipih morskega dna. Z mesta postanka na Strunjanskem klifu se razkrije enkraten pogled na celoten Tržaški zaliv, ki se ob dobri vidljivosti odpira naprej do najvišjega vrha Julijcev, Triglava.

V primeru enournega vodenja po klifu, vodnik skupino sprejme na pričetku glavnega parkirišča, pod hotelom Krka (Svoboda).

Cenik

CENIK VODENIH OGLEDOV V KRAJINSKEM PARKU STRUNJAN

Storitev   V slovenskem ali italijanskem  jeziku [EUR] V tujem jeziku ANG – NEM [EUR]

Za skupino nad 6 oseb

Dvourno vodenje po klifu, solinah in okoli lagune Stjuža

odrasli 8,00 10,00
mladina do 18. leta 7,00 8,00
študenti s potrjeno izkaznico 7,00 8,00
upokojenci 7,00 8,00

Za skupino nad 6 oseb

Enourno vodenje po klifu ali po solinah in okoli lagune   Stjuža

odrasli 4,00 5,00
mladina do 18. leta 4,00 5,00
študenti s potrjeno izkaznico 4,00 5,00
upokojenci 4,00 5,00
       
Posamezniki in skupina do 6 oseb    
Enourno vodenje za posamezne obiskovalce in skupine do 6 oseb 35,00 45,00
Dvourno vodenje za posamezne obiskovalce in skupine do 6 oseb 45,00

60,00

 

Cenik velja od 16. 1. 2018 dalje.
Cene vsebujejo DDV.

Voden ogled parka

Park si je mogoče ogledati tudi z vodnikom, individualno ali v skupini. Vodeni ogled je potrebno pravočasno rezervirati, namenjen pa je obiskovalcem, ki poleg sprehoda po parku želijo izvedeti kaj več o naravnih in kulturnih posebnostih Krajinskega parka Strunjan.

Klasični vodeni ogled solin, lagune in klifa z morjem po približno 4 km dolgi poti traja najmanj 2 uri. Obiskovalci se lahko odločijo tudi za krajši, enourni ogled bodisi klifa bodisi lagune Stjuža in solin s podrobnejšo razlago o postopku pridobivanja soli, ki je speljan po približno 1,5 km dolgi poti.

Poleg klasičnega vodenega ogleda, ponujamo še tri dodatne vrste ogledov: po botanični, geološki in geografski učni poti.