Preglej vse novice

MALA BARKA POVEZUJE IZOLO IN KVARNER

26. Apr 2016

Mali traven v Izolo prinaša „Malo barko“. Gre za projekt, ki povezuje ribiško mestece in Kvarner od 1. februarja 2015 in v katerem so vključeni: Občina Izola, Turistično združenje Izola, Primorsko goranska županija, ki je tudi vodilni partner in Turistična skupnost Primorsko –goranska županija.

Z omenjenim projektom se ustvarja turistična valorizacija pomorske, ribiške in ladjedelniške dediščine severnega Jadrana z ustvarjanjem novih turističnih produktov.

Relativno kratke razdalje med Izolo in Kvarnerjem namreč omogočajo obisk obeh držav in več destinacij v enem turističnem aranžmaju ter posledično organizacijo enovitega paketa. Povezati obe državi s posebnim turističnim aranžmajem, ki temelji na zgodovini in zgodbi o pomorstvu, je namreč osnovi cilj projekta skozi katerega bosta obe destinaciji lansirali tudi blagovno znamko Mala barka.

V sklopu projekta bodo tako meseca aprila v Izoli uredili interpretacijski center na dveh lokacijah: v San Simonu in Muzeju Parenzana kjer se bo uredila soba z multimedijsko vsebino in z elementi razstave o ribiški dediščini.

V sobi bo postavljena tudi replika ribiške kabine, kjer bodo lahko obiskovalci doživeli simulacijo plovbe po izolski obali. V San Simonu bo urejen tematski park, kjer bo na ogled postavljena restavrirana ribiška barka Biser.

V sklopu projekta se pripravlja tudi multimedijska predstavitev o pomorstvu, ribištvu ter ladjarstvu danes in nekoč, ki si jo bo moč ogledati na več LCD monitorjih v muzeju in pa tudi na lokaciji v San Simonu.

Turistično združenje Izola, predstavlja promocijski videospot Mala barka, ki ga že predvajajo na pomembnejših TV postajah, v Promocijskem centru na Ljubljanski 17 v Izoli pa najdete ostale promocijske materiale.

Več o projektu, dogodkih, novostih in ponudbi, si lahko preberete na spletni strani.

Videoposnetki!