Preglej vse novice

Akcija poostrenega nadzora

08. Jun 2016

V soboto, 4. junija 2016, smo naravovarstveni nadzorniki Krajinskega parka Strunjan izvajali poostren nadzor nad spoštovanjem varstvenih režimov na območju naravnih rezervatov.

Kljub oblačnemu vremenu je bilo obiskovalcev parka veliko. Opozarjali smo predvsem kolesarje, ki so vozili po čelnem nasipu solin in pešpoteh po vrhu klifa, da je zaradi svoje varnosti in varnosti drugih na teh ozkih potkah potrebno s kolesa sestopiti. Čeprav je bilo veliko lastnikov psov, ki se držijo pravila sprehajanja s povodcem in čiščenja pasjih iztrebkov, smo tiste, ki se tega ne držijo, na to početje opozorili. Akcija je bila namenjena predvsem ozaveščanju in ne kaznovanju obiskovalcev parka. Nekaj časa pa smo namenili tudi čiščenju smeti ob poteh in na naravnem morskem obrežju pred solinami, kjer jih v zadnjem času na obalo v velikih količinah naplavlja morje.

Akcije se bodo nadaljevale tudi v bodoče z namenom, da bi se upoštevanje varstvenih režimov v zavarovanem območju Krajinskega parka Strunjan izboljšalo in izdaja kazni za prekrške ne bi bila potrebna.