Preglej vse novice

Vabilo – Delavnica RocPop Life

02. Sep 2020

Vabimo vas na delavnico v okviru projekta RocPop Life  – Spodbujanje krepitve biotske raznovrstnosti z obnavljanjem populacije Cystoseira.

Da bi bolje spoznali bibavični pas, ki je tako poznan kot priobala ali pas plime in oseke, bomo  pomočjo batiskopov občudovali morsko dno. Batiskop je inovativen pripomoček s katerim skozi plastično steklo opazujemo zanimiv morski svet. Med tem ne plavamo ampak smo samo do kolen v vodi.

Vabljeni dne 5.9.2020 ob 9:00h.  Dobimo se na parkirišču ob morju pod Belvederjem. Število udeležencev je omejeno.

Udeleženci morajo znati plavati in imeti obutev za hojo po morskem dnu.

ROC-POP Life je projekt, preko katerega se v dveh zavarovanih morskih območjih namerava obnoviti življenjski prostor alge cistozire, ki tvori morske gozdičke Sredozemlja.
Zakaj je pomembno obnoviti morske gozdičke? So ekološko pomembni kot strukturni element, ki zagotavljajo življenjski prostor za nevretenčarje in ribe ter oblikujejo združbe v katerih se pojavljajo.
Svetovna izguba pomembnega habitata zaradi vpliva človeka in podnebnih sprememb, zahteva nujo po ukrepanju z namenom ponovne vzpostavitve tega ogroženega življenjskega prostora.
Kako jih obnoviti? Presaditev na ekološko trajnostni način je sestavljena iz dveh razvojnih stopenj. Vzgoja alge v laboratoriju in presaditev v naravno okolje, brez da bi s tem škodovali naravni populaciji.