Preglej vse novice

Javni zavod Krajinski park Strunjan se je udeležil občnega zbora TD Solinar Strunjan

23. Jan 2009

Dne 22.01.2009 je TD Solinar Strunjan sklical redni občni zbor, na katerega je povabil tudi mag. Marka Starmana, direktorja novoustanovljenega Javnega zavoda Krajinski park Strunjan.
Kot je že bilo rečeno na srečanju s krajani 15. januarja, boJavno zavod Krajinski park Strunjan sodeloval in pomagal deležnikom pri prijavi na razne razpise.

Prvi koraki medsebojnega sodelovanja so se že pokazali v spremembah statuta društva, ki so statut dopolnile s točkami, katere bodo društvu omogočale prijavo na razpise. Te spremembe so že plod medsebojnega sodelovanja. Tega so, kot je povedala Elsa Gasparini, tajnica društva, zelo veseli. Predsednik društva g. Gianfranco Giassi je dodal, da je zadovoljen, da se v Strunjanu stvari premikajo na bolje.

Ob koncu občnega zbora so se vnele razprave kaj vse je potrebno postoriti v Strunjanu, da bo kraj zaživel in da bo urejen ter Strunjančanom v ponos, obiskovalcem pa v užitek. Predlogov je bilo iz vseh strani veliko. Vsi zbrani so bili mnenja, da bi bilo potrebno v ta namen obiskati druge parke (Cinque terre in KP Goričko) s katerimi bi lahko delili zamisli in od katerih bi se lahko v prihodnje marsikaj naučili.