Preglej vse novice

KONEC TEDNA V ZNAMENJU KAKIJEV

21. Nov 2017

Tudi letos se je v Krajinskem parku Strunjan odvijal Praznik kakijev, že 17. zapovrstjo. Sicer že tako dobro obiskan praznik, je zaradi toplih jesenskih dni zvabil v Strunjan še večje število obiskovalcev kot pretekla leta.

Turistično društvo Solinar, organizator praznika, je centralno dogajanje umestilo v ogrevan šotor, kjer so bila razstavljena zlata jabolka- kakiji. Možno je bilo kupiti kakije, domače izdelke vseh vrst ter poizkusiti različne kulinarične dobrote kot so na primer zelo slastna kakijeva krostata in sladoled. Razstavili so tudi likovna dela otrok – seveda vsa na temo kakijev. Letošnja novost je bil večerni pohod z baklami po Strunjanu. Kot lani je bil organiziran prevoz z vlakcem iz parkirišča v centru Strunjana do osrednjega prizorišča. Kdor je želel kaj več izvedeti o kakijih, je lahko poslušal predavanja o pridelavi in uporabi kakija ali o sušenju le teh. V Javnem zavodu Krajinski park Strunjan smo za obiskovalce organizirali vodene oglede solin ter delavnico za otroke.

Obiskanost praznika priča o tem, da je kaki v Sloveniji prav na račun te prireditve, postal zelo poznan in priljubljen sadež ter da je obiskovalcem prijetno obiskati tudi strunjanski park ter se sprehoditi po čudoviti neokrnjeni naravi.