Preglej vse novice

Krajinski park Strunjan se predstavlja na sejmu AGRA

03. Sep 2009

Slovenska Istra kot nekoč, s temi besedami, bi lahko opisali Krajinski park Strunjan, saj tu še vedno najdemo ribištvo, solinarstvo, poljedelstvo ter oljkarstvo in vinogradništvo.

Krajinski park Goričko je povabil ostale parke, da se skupaj z njimi predstavijo na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki poteka od 29. avgusta do 5. septembra 2009. Javni zavod Krajinski park Strunjan se je na povabilo odzval, ter se je včeraj, 2. septembra 2009 sejma udeležil skupaj z domačini, kar pomeni nadgrajevanje sodelovanja.

Glede na to da je Krajinski park Strunjan edini park v Sloveniji, ki se razteza tudi na morje, smo na stojnici prikazali, kako se šiva ribiške mreže, že skoraj pozabljeno obrt, obenem pa je bilo na stojnici možno poizkusiti tudi izdelke iz strunjanskih kmetij suhe kakije in paradižnike, vložene artičoke in melanzane (jajčevce) in olive, domače kakijevo in bučno žganje ter refoškov liker in druge dobrote. Obenem  je bilo možno pridobiti tudi razne informacije o zavarovanih območjih v Sloveniji in izvedeti marsikatero informacijo o temu, kaj se v parkih dogaja, iz prve roke.

Krajinski park Strunjan si želi, da bi sodelovanje potekalo tudi v prihodnje, saj so taka srečanja dobrodošla, saj se na njih lahko izmenja marsikatero informacijo, zanimivost, izkušnjo.

Brina Knez
Krajinski park Strunjan

Foto: Dejan Putrle