Preglej vse novice

MORJE V TRIGLAVSKEM NARODNEM PARKU

22. Jun 2012

Triglavski narodni park že tradicionalno vsako tretjo soboto v mesecu, v informacijskem središču Triglavska roža na Bledu, prireja Triglavsko tržnico s pridelki, pridelanimi na kmetijah iz Triglavskega narodnega parka. Istočasno v središču poteka tudi družinski program »Brihta«, kjer lahko otroci in starši preko predstavitev in delavnic spoznavajo tudi ostale naravne parka v Sloveniji.

Na vabilo Triglavskega narodnega parka smo se odzvali tudi v Krajinskem parku Strunjan in tako 16. junija obiskali naš edini narodni park. Poleg plakatov in naših zgibank, smo jim prinesli tudi sol, rožmarin in lovor. V središču so se na platnu izmenjevali posnetki naravnih vrednot našega parka, na družinski delavnici pa so se starši in otroci naučili iz trstike oz. kanele izdelovati nunalce – preprosto Istrsko glasbilo. Ob koncu so otroci nanje tudi skupaj zaigrali. Glede na navdušenje bodo morda prihodnji rodovi gorenjskih pastirčkov morda opremljeni tudi z nunalcami :-).

Otroci so nato iz soli in rožmarina naredili tudi zeliščno sol, namenjeno poživljajoči kopeli njihovih mamic, za konec pa smo, malo za šalo malo zares, v vodi raztopili tudi Piransko sol in si sredi Bleda namočili noge v našem morju.

Našo ponudbo na tržnici je s svojimi dobrotami, kot že večkrat prej, popestrila tudi strunjančanka Meri, za kar se ji seveda lepo zahvaljujemo. Prav tako se za vabilo in pomoč zahvaljujemo simpatični ekipi Triglavskega narodnega parka.