Preglej vse novice

OBISK MINISTRICE NAZNANIL ZAČETEK DEL

30. Jun 2016

Krajinski park Strunjan je obiskala ga. Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, skupaj s predstavniki poslanske skupine DeSUS.

Ogledali so si naš informacijski center in ureditev ribiškega pristanišča ter strugo rečice Roja, kjer se bodo skladno s pogodbo, ki jo je ministrstvo v začetku meseca  podpisalo z VGP Dravo, pričela dela. Konec leta 2008 je nevzdrževan nasip morje prebilo na dveh mestih in soline v celoti poplavilo. V spodnjem delu rečice se je obnova nasipov že izvedla v letih 2009 – 2010 do mostu,  ki prečka Rojo za v soline.

Naslednji dan po njenem obisku so se dela pričela in se tako se bo v  letošnjem letu predvidoma uredilo desni breg v celotni dolžini in s tem zaščitilo soline pred poplavami. V letu 2017 se bodo dela nadaljevala na drugem bregu in s tem bo sanacija zaključena.

Sanacija, ki se je ravno pričela, bo izboljšala poplavno varnost solin. Ta investicija predstavlja v vrsti investicij še eno od pomembnih prispevkov pri urejanju Krajinskega parka Strunjan za katero si je Javni zavod Krajinski park Strunjan prizadeval tekom zadnjih let.

Več o obisku si lahko pogledate na posnetku Primorske kronike od 8. minute dalje:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/primorska-kronika/174412872