Preglej vse novice

Očistili smo Strunjan

11. Apr 2013

V soboto, 13.4.2013, ob 9.00 uri smo se zbrali na gramoznem parkirišču ob Laguni Stjuža in se razdelili v skupine. Zbralo se nas je okrog 50.  Očistili smo rt Ronek, rtič Strunjan, nad Mesečevim zalivom, okrog solin, lagune Stjuža in še kakšen skriti košček, kjer ponavadi najdemo največ smeti. Med večjimi odpadki, je bilo najdenih nekaj zapuščenih plovil, med plastičnimi odpadki pa jih je tudi letos bilo največ na obali pri rtu Ronek. Da je bilo letos manj smeti kot lani ne moramo trditi.

Hvala vsem, ki ste sodelovali na čistilni akciji: AMD  Pinko Tomažič  Strunjan; Ribiško društvo Solinar Strunjan; Krajevna skupnost Strunjan; Center za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan; Univerza na primorskem,  Osnovna šola Strunjan; Vrtec morje Lucija – oddelek Strunjan in vrtec La coccinella Piran – oddelek Strunjan in še kdo seveda. Aja bobiči od Term Krka so bili odlični.

Še naprej bomo izvajali čistilne akcije in dajali potuho nemarnežem, ki nevestno ravnajo z naravo. Upamo, da bo čas na naši strani in pomagal pri trkanju na vest vsem, ki mečejo smeti kamor ne spadajo. Se vidimo naslednje leto.