Preglej vse novice

Očistimo slovensko obalo

10. Sep 2010

Zaradi slabega vremena je čistilna akcija prestavljena iz 18. septembra na 25. september. Še vedno ste vabljeni, da se pridružite čistilni akciji, s katero bodo prostovoljci očistili slovensko obalo. Vabljeni so prostovoljci iz vse Slovenije, da se na ta dan pripeljejo do plaže Krka v Strunjanu in ob 9. uri zjutraj skupaj z ostalimi udeleženci akcije prično čistiti našo obalo.

Čiščenje bo potekalo pod vodstvom mentorjev, ki bodo udeležencem tudi razdelili primerno opremo. Po koncu čiščenja bo potekala predstavitev rezultatov akcije v hotelu Svoboda, Talaso Strunjan, ob 13. uri pa še pogostitev prostovoljcev.

Akcijo organizirata Ekološko društvo Eco Vitae ter MOP ARSO, Služba varstva obalnega morja pri VGP Drava Ptuj, v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor. Celotna akcija pa je podprta tudi s strani našega Krajinskega parka Strunjan, Krajinskega parka Sečoveljske soline ter Mula – nakupovalne vrečke iz blaga.

Vir:http://www.ecovitae.org/

Obenem bo vzporedno z akcijo Čista obala potrekala že peta potapljaška čistilna akcija Projekt AWARE. Pričakujejo, da se bo udeležilo več kot 100 potapljačev. Če bi se jim radi pridružili pod vodo se do nedelje 19. septembra prijavite na telefon 031 899 917.

Vir: http://podpalmo.si/Novice/vse/Se_obeta_rekordna_cistilna_akcija_potapljacev_