Preglej vse novice

Otvoritev novega mostu v Krajinskem parku Strunjan

29. Mar 2013

Dne  29.03.2013, so se zaključila dela novega mostu med solinami in laguno Stjuža v Krajinskem parku Strunjan. Uradna otvoritev je bila ob 13h.

Izvedbena dela so del projekta SALTWORKS, za katerega je Javni zavod Krajinski park Strunjan uspešno pridobil evropska sredstva. Obnovo mostu delno financira tudi občina Piran. Pri projektu gre za vrednotenje, razvoj in promocijo solin na programskem območju, preko določitve dobrih praks za koriščenje območij in infrastruktur. Projekt zajema edine soline, ki se nahajajo na programskem območju med Italijo in Slovenijo: soline v kraju Cervia, soline v kraju Comacchio, Sečoveljske in Strunjanske soline.

Ena od glavnih aktivnosti pri projektu je izvedba novega mostu in nasipa, kar hkrati pomeni ureditev dostopne poti do infocentra, ki bo obnovljen predvidoma do poletja 2013. Dela so prav tako pomembna zaradi sprehajalne poti v občini Piran med laguno Stjuža in strunjanskimi solinami, ki jo uporablja vsakodnevno veliko domačinov in obiskovalcev Krajinskega parka Strunjan.

Vljudno vabljeni v Krajinski park Strunjan – »park na morju«