Preglej vse novice

Pristopili smo k pridobivanju Zelenega ključa

02. Apr 2024

V sredo, 27. marca, smo v Centru za obiskovalce Krajinskega parka Strunjan  izvedli delavnico za raznovrstne deležnike. Vabljeni so bili predstavniki občin, turističnih združenj, hotelov, počitniških nastanitev in mnogi drugi, ki smo jih seznanili z namero Javnega zavoda Krajinski park Strunjan, da pristopi k pridobivanju zelenega ključa ali t.i. Green Keya.

Na uradni strani certifikata Zeleni ključ piše, da je certifikat vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Program daje velik poudarek izobraževanju in ozaveščanju vseh vključenih, zato so delavnice, kot je bila ta, nujno potrebne. Vsi zaposleni morajo biti dobro obveščeni in usposobljeni na področju okolju prijaznih praks. Pa ne le zaposleni, tudi dobavitelji in preostanek deležnikov mora biti seznanjen s potezami, ki določena organizacija sprejema pri svojem poslovanju k bolj zelenemu poslovanju. V luči tega smo izvedeli marsikaj zanimivega in poučnega.

Verjamemo, da so tudi gostje vedno bolj informirani in ozaveščeni glede okoljske problematike ter da bo okoljski znak Green Key prinesel dodano vrednost Centru za obiskovalce Krajinskega parka Strunjan.