Preglej vse novice

Proti plinskim terminalom!

24. Jun 2009

Slovenija premore le 46 kilometrov obale. Od tega park Strunjan zaobjema najdaljši odsek naravne obale v celotnem tržaškem zalivu.

Na slovenski obali kljub majhnosti, imamo kar nekaj kotičkov vrednih ohranitve, vsekakor pa je najpomembnejše ohraniti morje in morski svet tak kot je. V kolikor še niste vedeli kar 75% kisika na zemlji ustvari plankton! Ravno zato moramo poskrbeti za morje in ves živež v njemu.

Ne želimo si, da bomo našim otrokom v prihodnjih generacijah govorili »nekoč smo pred piransko punto lahko gledali delfine«, ne želimo si reči »Veš, nekoč je bila voda v mesečevem zalivu azurno modra«, »Nekoč nas je v Sečoveljskih solinah ob sprehodih vedno spremljal vodomec«. Želimo si ohraniti vse te lepote za prihodnje rodove.

Želimo si še naprej gledati delfine, želimo se še naprej tisoč in ene modre barve v Mesečevem zalivu, želimo si še naprej ptic v solinah.

Ne le želimo, hočemo ohraniti Severni Jadran tak kot je in ne le tak, še boljši! Pomagajte nam jutri zjutraj ob 9-ih v Trstu na Piazza Unita’ /Trgu Enotnosti, ko bo shod proti plinskim terminalom v Tržaškem zalivu.

Vabljeni!