Preglej vse novice

RASTLINE IN ŽIVALI S POTNIM LISTOM

28. Mar 2018

Ljudje so iz tujih krajev prinesli številne rastlinske in živalske vrste. Nekatere od njih so v novem okolju postale škodljive za gospodarstvo, zdravje ljudi in biotsko raznovrstnost. Invazivne vrste krčijo prostor domorodnim vrstam in s tem problemom se srečujemo povsod po svetu in naš park ni nobena izjema.

V prihodnjih tednih, vse do 22. maja, ko obeležujemo mednarodni dan biodiverzitete in 24. maja, ko obeležujemo dan parkov, bo Javni zavod Krajinski park Strunjan preko spletne in facebook strani predstavljal problematiko tujerodnih invazivnih vrst. Iz globalnega problema, ki v današnjih časih zaobjema celotno zemeljsko oblo, bomo prešli na lokalne težave s katerimi se srečujemo v strunjanskem krajinskem parku. Tujerodne invazivne vrste tako srečamo v vseh življenjskih okoljih parka, zato bodo tako tudi predstavljene: v zraku, zemlji in morju.

Ob zaključku akcije, meseca maja bomo organizirali brezplačno vodenje po parku, na katerem boste lahko podrobneje spoznali posebnosti parka in zanimivosti naših avtohtonih in tujerodnih invazivnih vrst.