Preglej vse novice

TD Solinar praznuje 20 let

31. Mar 2017

Turistično društvo Solinar Strunjan letos praznuje 20-letnico delovanja. Trenutno v društvu sodeluje 60 članov, ki aktivno skrbijo za promocijo avtohtonih in ekološko pridelanih vrst v Strunjanu. Doslej so organizirali že 16. po vrsti najodmevnejši praznik kakijev, kateremu sledi prav tako za promocijo kraja pomemben praznik artičok, čistilne akcije in številne druge lokalne dogodke.

TD Solinar Strunjan je ob obletnici podelil Javnemu zavodu Krajinski park Strunjan priznanje za pomemben prispevek k razvoju in uspehom TD Strunjan. Zahvala je bila podeljena za sodelovanje in podporo na prireditvah TD, promocijo kraja, uspešno izvedene projekte v kraju, uspešno registracijo blagovne znamke za pridelke in izdelke, oživljanje avtohtonih sort sadja in zelenjave, uspešno ohranjanje narave in osveščanje ljudi, zelo domiselno urejene pešpoti z opisi v našem kraju živečih ptic, morskih bitij, z imeni označenih dreves in grmovnic in tudi skrbi za čisto okolje.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
TD Solinar, KS Strunjan in JZ Krajinski park Strunjan 8.4.2017 ob 9.00 uri vabijo na ČISTILNO AKCIJO. Tudi letos se veselimo vašega sodelovanja, zdaj že na tradicionalni čistilni akciji. Pomagajte nam, da bo narava hvaležna.