Preglej vse novice

TEDEN NARAVNIH PARKOV 2018

23. Maj 2018

Pričel se je teden naravnih parkov, v katerem se bo zvrstila vrsta dogodkov v številnih zavarovanih območjih narave Slovenije. Ta teden obeležujemo mednarodni dan biotske raznovrstnosti (22. maj) in dan naravnih parkov (24. maj). V Krajinskem parku Strunjan bo program dogodkov pospremljen skupaj s praznikom artičok, ki se bodo odvijal ta konec tedna od 26. do 27. maja v centru Strunjana.

Pravijo, da ko enkrat poskusiš strunjanske artičoke, ti druge ne teknejo več tako kot prej. V strunjanskih nasadih namreč raste avtohtona, slastna in zdravilna istrska artičoka. Poleg tržnice artičok, bo dogajanje na prazniku obogateno s predavanji in delavnicami za otroke (celoten program). Poleg tega bo na ogled razstava in film v Centru Krajinskega parka Strunjan ter voden sprehod z obiskom Strunjanskih solin.

Ker je v preteklih dveh mesecih Krajinski park Strunjan preko spletne strani predstavljal izbrane tujerodne invazivne vrste, ki jih najdemo znotraj parka, tako na kopnem kot v morju, bomo na vodenem ogledu zaokrožili znanje o njih ter vsaj nekatere, spoznali tudi v naravi.

Vabljeni na obisk!

 

Sobota, 26. maj 2018

Ime dogodka: Voden ogled Strunjanskih solin

Opis: sprehod do Centra Krajinskega parka Strunjan in voden ogled Strunjanskih solin – zbirno mesto pri spomeniku v centru Strunjana (cena ogleda: 2 EUR/osebo)

Čas: 10:00 – 11:30

 

Sobota, 26. maj 2018 in nedelja, 27. maj 2018

Ime dogodka: Center Krajinskega parka Strunjan

Opis: ogled razstave in novega filma o podvodnem svetu parka v Centru Krajinskega parka Strunjan na Strunjanskih solinah

Čas: 10.00 – 17.00

 

Ime dogodka: Praznik artičok

Opis: tržnica artičok in ostalih dobrot

Čas: 10.00 – 17.00

 

OGLEJTE SI PROGRAME OSTALIH PARKOV SLOVENIJE

Kozjanski regijski park

Krajinski park Goričko

Dnevi Notranjskega parka ob Cerkniškem jezeru

Triglavski narodni park

Krajinski park Ljubljansko barje

Naravni rezervat Škocjanski zatok